Boloňské špagety

spagety1

Suroviny

500 g mletého hovězího masa,

3 PL olivového oleje,

120 g mrkve,

120 g celeru,

2 řapíky řapíkatého celeru,

1 cibule,

3 stroužky česneku,

2 dcl červeného vína,

1 plechovka krájených rajčat,

120 g rajčatového protlaku,

6 kuliček nového koření,

4 bobkové listy,

8 kuliček pepře,

sůl,

cukr na dochucení.

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozpálit olivový olej a orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer.

Po zarestování přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer, nadrcený česnek a zarestujeme.

Následně přidáme mleté maso, osolíme a zarestujeme.

Přidáme protlak, rajčata, směs zalijeme vínem, přidáme v sítku na koření, bobkový list, nové koření, pepř a necháme 10 minut povařit, aby víno vyprchalo.

Zalijeme 0,5 l vody a vaříme na mírném ohni přiklopené pokličkou zhruba 90 minut.

Občas zamícháme.

Po uvaření dochutíme solí a dle chuti cukrem.

Uvařené špagety zamícháme s ragú a řádně zastrouhneme parmazánem.