Bůčková pomazánka

buckovka scaled

Suroviny

1 kg vepřového bůčku,

100 g rajčatového protlaku,

1 cibule,

5 stroužků česneku,

2 červené papriky,

1 ČL drceného kmínu,

1 ČL majoránky,

sušené chilli dle chuti,

3 PL sádla,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Bůček rozkrájíme na větší kusy a dáme do pekáčku.

Přidáme protlak, papriky nakrájené na nudličky, cibuli na kolečka, nadrcený česnek, chilli, mletou papriku, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a vše promícháme.

Přidáme sádlo, 2 dcl vody, přiklopíme a dáme péct na 160 °C zhruba 3 hodiny.

Když je bůček měkký, tak ho odklopíme a ještě 30 minut dopečeme na 230 °C.

Nakonec vše rozmixujeme dohladka a nandáme ještě horké do sklenic a důkladně uzavřeme.

Když pomazánku ve sklenici zalijete rozpuštěným sádlem, tak vám v lednici vydrží i 4 měsíce.