Chřestový krém

chyestove krm 3 scaled

Suroviny

500 g zeleného chřestu

600 ml kuřecího vývaru

200 ml smetany 33%

30 g másla

2 PL mouky
100 ml zakysané smetany

1 PL citronové šťávy

sůl
pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme mouku do světle růžové jíšky.

Za stálého míchání přilijeme vývar, přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

Chřest umyjeme, očistíme, nakrájíme stonky na menší kousky a vaříme 10 minut.

Pár hlaviček chřestu dáme stranou na ozdobu (můžeme si je zblanžírovat).

Chřest i s vývarem důkladně rozmixujeme, přidáme smetanu, zakysanou smetanu a 10 minut provaříme a hned podáváme s krutonky ze starých rohlíků.

Chřest zblanžírujeme tak, že ho na 30 vteřin hodíme do vroucí vody a následně schladíme v opravdu ledové vodě.

Chřest pak získá nádherně zelenou barvu.