Filet z candáta, salát z jablek a řapíkatého celeru

candt jed3 scaled

Suroviny

3 zelená jablka

250 g řapíkatého celeru

150 g zakysané smetany

100 g majonézy

hrst nasekaného kopru

citronová šťáva

drcený kmín

2 PL olivového oleje

med

sůl

pepř

Postup přípravy

Jablka si oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na drobné kostičky a zakápneme citronovou šťávou.

Celer si očistíme, nakrájíme na kousky zhruba stejné jako jablka a přidáme k jablkům.

Přidáme zakysanou smetanu, majonézu, osolíme, zamícháme a případně ještě dochutíme medem a citronovou šťávou.

Filet z candáta si rozdělíme na 4 kusy, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

Dáme je na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily.

Grilujeme z obou stran 80 sekund z každé, pak pár vteřin zatáhneme i z boků.

Candáta necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 °C asi 6 minut.