Jablečný závin z listového těsta

etrdl3 scaled

Suroviny

1 listové těsto,

4 jablka,

2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů,

hrst rozinek,

2 dl rumu,

1 skořicový cukr,

hrst strouhanky,

1 vajíčko

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu minimálně 12 hodin dopředu.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme do mísy.

K jablkům přidáme nasekané vlašské ořechy, skořicový cukr, 4 PL rumu z rozinek, rozinky okapané od rumu a vše opatrně zamícháme.

Těsto rozbalíme na pracovní plochu, jednu polovinu podélně posypeme strouhankou, nandáme jablečnou náplň, posypeme strouhankou a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Těsto na krajích zarolujeme tak, aby nám při pečení náplň neutíkala.

„Nohu“ štrúdlu přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

V misce rozšleháme vajíčko a důkladně potřeme celou „nohu“ štrúdlu.

Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 minut dozlatova.