Kapustový karbanátek

kapustovy karbos1 jed scaled

Suroviny

500 g kapusty

1 cibule

2 vajíčka

3 stroužky česneku

200 g eidamu 45 % tuku

2 PL sušené majoránky

špetka muškátového oříšku

strouhanka

olej

sůl

pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje a zarestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, následně přidáme nadrobno pokrájenou kapustu.

Zarestovanou kapustu osolíme, opepříme, necháme dusit do měkka pod pokličkou.

Když je kapusta měkká, necháme ji zchladnout a přidáme vajíčka, nahrubo nastrouhaný sýr, nadrcený česnek, rozemnutou majoránku, špetku muškátového oříšku, 2 PL strouhanky a důkladně smícháme, až nám směs bude držet pohromadě.

Ze směsi tvarujeme stejně velké placičky asi 2 cm silné, ty následně obalíme ve strouhance a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pokapaný olejem.

Než vložíme karbanátky do trouby, zlehka je pokapeme olejem.

Pečeme v troubě na 180 °C z každé strany asi 12 minut do zlatova.