Lososové nugety

lososove nugetky1 jed scaled

Suroviny

600 g filetu z lososa

3 vejce

100 ml mléka

200 g kukuřičných lupínků

100 g hladké mouky

olej na smažení

sůl

bílý pepř

Postup přípravy

Z filetu seřízneme kůži a maso rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky.

Kousky osolíme a zlehka opepříme.

Vajíčka vyklepneme do misky, přidáme mléko, zlehka osolíme a rozšleháme.

Mouku dáme do druhé misky a polovinu lupínků do třetí.

Druhou polovinu lupínků zlehka podrtíme, přidáme do misky k ostatním a promícháme.

Kousky lososa obalujeme nejprve v mouce, následně ve vajíčku, ve strouhance a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran do zlatova.

Hotové nugetky dáme na plechu dotáhnout do trouby rozpálené na 140 °C asi na 10 minut.