Pečený pstruh s bramborami

pstruh jed scaled

Suroviny

1 pstruh 300 g

malých brambor

1 citrón

1 PL kremžské hořčice

snítka šalvěje

snítka tymiánu

snítka rozmarýnu

máslo

drcený kmín

olivový olej

sůl

pepř

Postup přípravy

Očištěného pstruha osolíme, opepříme a okmínujeme zvenku i zevnitř.

Následně ho zevnitř vymažeme hořčicí, dáme do něj bylinky, měsíček citrónu a položíme na pekáč potřený olejem.

Neoloupané brambory uvaříme v  osolené vodě, rozkrojíme na polovinu, osolíme a opepříme, poklademe na pekáč k rybě, posypeme kmínem a pokapeme olejem.

Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

Na pstruha položíme silnější plátek másla a ještě dopečeme 10 minut dozlatova.