Plněné knedlíky uzeným masem, dušené zelí

plnon knedle2 scaled

Suroviny

900 g brambor,

3 vejce,

300 g hrubé mouky,

600 g uzeného masa,

2 větší cibule,

hrst sekané petrželky,

1 ČL drceného kmínu,

4 stroužky česneku,

3 bobkové listy,

6 kuliček nového koření,

2 PL sádla,

2 ČL drceného kmínu,

1⁄2 hlávky zelí,

cukr,

ocet,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Brambory den dopředu uvaříme ve slupce v osolené vodě.

Maso vaříme doměkka v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením, česnekem.

Na pánev dáme rozpustit sádlo a usmažíme na kostičky pokrájenou cibulku dozlatova.

Polovinu cibulky odebereme stranou a ke zbytku přidáme na kostičky nakrájené maso, 1 ČL kmínu, osolíme, opepříme a vše společně zlehka orestujeme.

Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku a nadrcený česnek.

Brambory oloupeme a nastrouháme, osolíme, přidáme vajíčka a zamícháme.

Následně přidáme hrubou mouku a rychle vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvoříme placičky, na které dáme 2 PL masové směsi a vytvoříme knedlíky.

Vaříme v osolené vodě cca 25 minut.

Zelí nakrouháme a dáme na druhou polovinu smažené cibulky.

Zlehka zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr, ocet dle chuti, podlijeme trochou vývaru z uzeného masa a dusíme doměkka.