Rajská polévka

rajska polevka2 jed scaled

Suroviny

600 g čerstvých rajčat

3 stroužky česneku

500 g passaty nebo drcených rajčat

1 ČL provensálských bylinek

cukr dle chuti

1 mozzarella

3 PL olivového oleje

sůl

pepř

Postup přípravy

Rajčata rozkrojíme na polovinu a vyskládáme řezem nahoru na plech vyložený pečícím papírem.

Následně je pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut.

Upečená rajčata dáme do hrnce, včetně šťávy vyteklé na pečící papír, přidáme nadrcený česnek, passatu, přilijeme 400 ml vody a 15 minut povaříme.

Vše důkladně rozmixujeme, případně dochutíme solí pepřem a cukrem.

Na talíři přidáme mozzarellu a zakápneme ochuceným olejem.