Segedínský guláš
Suroviny
800 g vepřové plece nebo krkovice,
500 g kyselého zelí i se šťávou,
1 cibule,
1 PL sádla,
2 ČL kmínu,
2 ČL mleté papriky,
4 bobkové listy,
8 kuliček nového koření,
10 kuliček celého pepře,
2 PL rajčatového protlaku,
200 ml smetany,
sůl,
pepř,
cukr.
Postup přípravy
Na rozpáleném sádle zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.
Přidáme na kostičky nakrájené maso a také zarestujeme.
Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín a důkladně promícháme.
Přidáme protlak, šťávu z kyselého zelí, bobkový list nové koření a necháme dusit téměř do měkka.
Když je maso skoro měkké, přidáme pokrájené kyselé zelí a dusíme úplně do měkka.
Na konec přidáme smetanu, ochutnáme, případně dochutíme cukrem, solí a povaříme ještě 5 minut.
Na talíři si ještě můžeme segedín dochutit lžičkou zakysané smetany.