Segedínský guláš

segedinsky gulas scaled

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice,

500 g kyselého zelí i se šťávou,

1 cibule,

1 PL sádla,

2 ČL kmínu,

2 ČL mleté papriky,

4 bobkové listy,

8 kuliček nového koření,

10 kuliček celého pepře,

2 PL rajčatového protlaku,

200 ml smetany,

sůl,

pepř,

cukr.

Postup přípravy

Na rozpáleném sádle zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.

Přidáme na kostičky nakrájené maso a také zarestujeme.

Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín a důkladně promícháme.

Přidáme protlak, šťávu z kyselého zelí, bobkový list nové koření a necháme dusit téměř do měkka.

Když je maso skoro měkké, přidáme pokrájené kyselé zelí a dusíme úplně do měkka.

Na konec přidáme smetanu, ochutnáme, případně dochutíme cukrem, solí a povaříme ještě 5 minut.

Na talíři si ještě můžeme segedín dochutit lžičkou zakysané smetany.