Sumec na špízu

42 opocensky sumec spiz

Suroviny

Suroviny:
600 g filetu ze sumce, 200 g anglické slaniny, 200 g
čerstvých paprik, 20 g česneku, sůl, mletý kmín, mletý koriandr

Na 4 porce: příprava 40 minut

Postup přípravy

Filety ze sumce nakrájejte na stejnoměrné kusy (30 g), ty
důkladně promněte s prolisovaným česnekem, solí a mletým kořením. Poté je
obalte v plátcích slaniny a napichujte na jehlice nebo špejle střídavě se
stejně velkými řezy barevných paprik. Takto upravené špízy pečte v předehřáté
troubě na pečicím papíru při teplotě 180 °C 10–12 minut. Poté troubu vypněte a
nechte špízy dalších deset minut dojít v mírném teple. Podávejte s chlebem nebo
bramborami, případně na salátu.