Tortilla s kuřecím masem

snimek obrazovky 2023 07 12 v72848

Suroviny

500 g kuřecích prsou,

1 červená paprika,

1 zelená paprika,

1 cibule,

3 PL olivového oleje,

2 PL rajčatového protlaku,

1 plechovka červených fazolí,

sůl,

pepř,

1 ČL římského kmínu,

1⁄2 ČL kari prášku,

2 stroužky česneku,

1⁄2 šťávy z citronu,

Jogurtový dip

4 PL řeckého jogurtu,

2 stroužky česneku,

sůl,

šťáva z 1⁄2 citronu,

1 ČL medu,

1 ČL provensálských bylinek

Salát

100 g směs salátů,

10 cherry rajčátek,

2/3 salátové okurky,

2 PL olivového oleje,

sůl,

1 ČL cukru,

1 PL octa.

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olivový olej a dáme restovat na drobné kostičky nakrájené cibule a papriky.

Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na kostičky, přihodíme do hrnce k orestované zelenině a také důkladně zarestujeme.

Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme kari, římský kmín, citronovou šťávu a 5 minut provaříme.

Česnek utřeme a smícháme v misce dohromady s dalšími ingrediencemi na jogurtový dip.

Saláty natrháme a opereme, rajčátka i okurku nakrájíme nadrobno.

Vše dáme do misky, osolíme, zakápneme octem a olejem, přidáme cukr a promícháme.

Tortillu potřeme dipem, rozmístíme trhané maso, salát, důkladně zabalíme a zapečeme v kontaktním grilu nebo na pánvi.