Třešňová bublanina

bublanina3 scaled

Suroviny

3 vejce,

250 g cukru krystal,

1 vanilkový cukr,

250 ml mléka,

1 prášek do pečiva,

180 g polohrubé mouky,

150 g hladké mouky,

800 g třešní,

cukr moučku na posypání,

máslo na vymazání,

dětskou krupičku na vysypání pekáčku.

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

Ke žloutkům s cukrem přidáme obě mouky, prášek do pečiva, přilijeme mléko a důkladně promícháme.

Následně do těsta opatrně vmícháme bílky.

Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme předtím vymazali máslem a vysypali krupičkou.

Na těsto naskládáme vypeckované třešně a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba 30-35 minut.