Velikonoční beránek

beranek2 j24 scaled

Suroviny

300 g polohrubé mouky,

225 g cukru,

1 vanilkový cukr,

4 vejce,

200 ml šlehačky,

3 PL pomerančového džusu,

kůra z jednoho pomeranče,

100 g kandovaného ovoce,

1 prášek do pečiva,

olej na vymazání formy.

Postup přípravy

Do misky vyklepneme vajíčka, přidáme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.

Přidáme smetanu, džus, nastrouháme kůru z pomeranče a zamícháme.

Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a vmícháme kandované ovoce.

Rozpálíme troubu na 180 °C, těsto nalijeme do formy, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou.

Pečeme 50 minut na „horkovzduch“.

Pomocí špejle vyzkoušíme, jestli je beránek hotový.