Vepřový flamendr

flamendr bramborak j24 scaled

Suroviny

800 g vepřové plece,

½ červené papriky,

½ zelené papriky,

1 cibule,

1 vejce,

4 stroužky česneku,

hrst sušených hub,

1 PL Solamylu,

4 PL rajčatového protlaku,

3 PL sojové omáčky,

1 ČL mleté papriky,

špetka chilli,

1 PL sádla,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Vepřové maso si nakrájíme na drobné nudličky a dáme do misky.

Přidáme vejce, Solamyl, sojovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme aspoň 2 hodiny naležet.

Houby si namočíme do studené vody.

Na pánvi rozpustíme sádlo a zprudka orestujeme směs.

Přidáme protlak a také zarestujeme.

Dále přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nadrcený česnek, pokrájené houby, podlijeme 2 dcl vody z hub a podusíme maso do měkka.

Podáváme s rýží, bramboráčky nebo hranolky.