Vývar s drožďovým svítkem

21 polevka vyvar

Suroviny

Suroviny:
1,5 litru silného vývaru, 40 g droždí, 30 g jemných ovesných
vloček, 2 rohlíky, 4 vejce, olej nebo sádlo, 50 g cibule, 120 g kořenové
zeleniny, 40 g pórku, 30 g másla, sůl, pepř, petrželová a celerová nať

Na 4 porce: příprava svítku 30 minut

Postup přípravy

Na troše oleje nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibulku,
ztlumte teplotu a nechte v pánvi rozpustit čerstvé droždí a vše pak spojte s
ovesnými vločkami a posekanou natí celeru a petržele. Nechte zchladnout,
vmíchejte vejce a na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Tuto směs pečte na
pánvi nebo v rendlíku velmi zvolna z obou stran. Můžete využít i pečení v
troubě ve vymaštěném pekáčku. Upečený svítek nakrájejte na kostky či jiné tvary
a přikládejte k polévce, kterou přivoňte drobně krájenou kořenovou zeleninou a
pórkem podušenými na másle.