Zabijačkový guláš

zabijackovy gulas

Suroviny

Suroviny:

300 g vepřové plece, 250 g jazyku, 250 g srdce, 150 g sleziny, 160 g cibule, 50 g česneku, 60 g vepřového sádla, sůl, majoránka, kmín, pepř černý celý, bobkový list, 80 g chlebové strouhanky

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

 

Postup přípravy

Tento pokrm je snadno a rychle připravený ze zabijačkového ovaru a často se zahušťuje syrovým mozečkem nebo zabijačkovou žemlí.

Maso a vnitřnosti nakrájejte na menší kusy a vložte je do osolené vody a vařte spolu s celým pepřem a bobkovým listem téměř doměkka. Vařené maso, srdce, slezinu a oloupaný jazyk nakrájejte na menší kousky.

Na sádle restujte cibulku nakrájenou na stejnoměrné kousky. Když se začne barvit dozlatova,přidejte kmín a polovinu česneku nakrájeného na plátky. Vše zpěňte, vložte nakrájené maso a vnitřnosti a zalijte vývarem. Krátce poduste a zasypejte chlebovou strouhankou.Na závěr přidejte ještě syrový prolisovaný česnek, mletý pepř a majoránku.