Záhorácký závitek z kotlety

zahoracky zavitek2 jed scaled

Suroviny

1 kg vepřové kotlety

200 g slaniny

400 g kysaného zelí

1 větší mrkev

1 cibule

1 PL drceného kmínu

sůl

pepř

Postup přípravy

Kotletu nakrájíme na motýlky, naklepeme, osolíme a opepříme.

Na maso nandáme 2–3 plátky slaniny.

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smícháme ji se zelím, strouhanou mrkví, drceným kmínem a promačkáme.

Ze směsi děláme kuličky (z kuliček se snažte vymačkat šťávu), které přidáme ke slanině na maso a zabalíme závitky.

Do pekáčku dáme zbytek směsi, na ni vyskládáme závitky, tak aby se nám nerozbalily a přidáme i zbytek slaniny.

Pekáček přiklopíme alobalem a dáme péct do trouby na 180 °C na 1 hodinu.

Poté odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut.