Zeleninový salát a steak z lososa

losos jed scaled

Suroviny

600 g filetu z lososa

150 g rajčat

150 g okurky

150 g různobarevných paprik

150 g směsi salátů

1 PL medu

2 PL olivového oleje

2 PL vinného octa

1 PL dijonské hořčice

sůl

pepř

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme a dáme do misky společně se směsí salátů.

V menší misce vymícháme z medu, octa, lžíce olivového oleje, hořčice, soli a pepře zálivku a tu dáme do salátu.

Filet z lososa rozdělíme na 4 kusy, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

Filety dáme na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily.

Grilujeme z obou stran 80 sekund a pak zatáhneme i z boků.

Lososa necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 °C asi 8 minut.

Na talíři můžeme steak potřít stejnou zálivkou, kterou jsme použili do salátu.