Živáňská

ivask scaled

Suroviny

400 g pečeně nebo krkovice bez kosti,

3 PL rostlinného oleje,

2 cibule,

1 červená paprika,

4 stroužky česneku,

100 g anglické slaniny,

1 měkká klobása dle chuti,

500 g brambor,

2 PL dijonské hořčice,

1 ČL drceného kmínu,

1 ČL mleté papriky,

chilli dle chuti,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Do větší mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, kmín, nadrcený česnek, osolíme, opepříme a zamícháme.

Maso z obou stran naklepeme, potřeme hořčicovou směsí a dáme stranou odpočívat.

Do zbytku hořčicové směsi nakrájíme na kolečka brambory, klobásu, papriku, anglickou slaninu a cibuli.

Vše zamícháme a dáme stranou.

Na pracovní ploše rozprostřeme čtyři plochy alobalu a na každou rozdělíme pravidelně směs z misky.

Na směs položíme plátek masa, kolečko klobásky a anglickou slaninu.

Vše důkladně zabalíme do měšce a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 50 minut.

Po 50 minutách opatrně rozbalíme, zvýšíme teplotu na 230°C a ještě 10 minut pečeme na barvu.