Znojemská pečeně

znojemska scaled

Suroviny

1,2 kg hovězí kýty,

1 větší cibule,

200 g špeku,

2 PL hladké mouky,

sklenice kyselých okurek,

1 PL sádla,

1 l vody,

3 PL plnotučné hořčice,

3 bobkové listy,

8 kuliček nového koření,

10 kuliček pepře,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Špek nakrájíme na hranolky a našpikujeme s ním maso, které zároveň osolíme a opepříme.

V hrnci rozpustíme sádlo a na něm zatáhneme maso ze všech stran.

Zatažené maso vyndáme a zarestujeme cibuli dozlatova.

K cibuli přidáme mouku a zarestujeme.

Dále přidáme hořčici, lák z okurek, osolíme, opepříme, důkladně vše rozmícháme a pár minut provaříme.

Maso vrátíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme nové koření, bobkový list, nové koření a na mírném ohni vaříme maso do měkka.

Během vaření maso občas obrátíme.

Když je maso hotové, přidáme do hrnce na kostičky nakrájené okurky a ještě 5 minut provaříme.

Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Když nakrájíme špek na hranolky a dáme na 30 minut do mrazáku, bude se nám maso snáze špikovat.