Valašský kontrabáš

valassky kontrabas

Suroviny

Suroviny:

300 g klobásy, 300 g kysaného zelí, 250 g pohanky kroupy, 100 g cibule, 40 g česneku, 100 g sádla, sůl, drcený kmín, majoránka

Pro 4 osoby: příprava 45 minut

 

Postup přípravy

Prastarý a do dnešní doby populární pokrm připravíte velmi snadno. Pohanku kroupu spařte dvojnásobným množstvím osolené vody, přiveďte k varu a poté ji nechte už bez vaření pod poklicí 15 minut stát. V rendlíku opékejte na sádle cibuli dozlatova, potom kratičce zpěňte v tuku také posekaný česnek a kmín. Vše vmíchejte do spařené pohanky, přidejte pokrájenou klobásku, majoránku a vše dejte do trouby pozvolna zapékat asi půl hodinu. Podávejte s kysaným zelím. Případně můžete vše zapéct i s pokrájeným zelím.