Cuketové ragú se sýrem

30 cuketove ragu

Suroviny

Suroviny:
700 g cukety, 120 g cibule, 200 g drcených rajčat, 300 g
sýru na zapečení, 50 ml oleje, sůl, pepř, oregano, případně pálivá paprička

Na 4 porce: příprava 35 minut

Postup přípravy

Cukety, nejlépe menší mladé, nakrájejte na stejnoměrné větší
kousky a zprudka je opečte na pánvi v oleji. Stejně tak opečte i na hrubší kousky nakrájenou cibuli. Opečenou
zeleninu vložte do zapékací nádoby, osolte a opepřete a zalijte osolenými a
oreganem ochucenými drcenými rajčaty. Povrch posypte strouhaným sýrem a vše
zapékejte v troubě asi 20 minut při teplotě kolem 170 °C. Podávejte s opečeným
pečivem nebo chlebem.

Podobné ragú z různé, ale vždy předem opečené, zeleniny
můžete připravit i z lilku, paprik, řapíkatého celeru i jejich kombinací.