Silvestrovská rolovaná pečeně

53 silvestrovska rolovana pecene

Suroviny

Suroviny:
300 g vepřové plece nebo krkovice, 400 g kuřecích prsíček,
150 g anglické slaniny, 100 g mražených špenátových listů, 120 ml sladké smetany,
30 g bramborového škrobu, sůl, orientální koření (kari), paprika, česnek,
grilovací koření, sušené bylinky

Postup přípravy

Na 4 porce: příprava 90 minut

Vepřové
maso nakrájejte na tenké pláty nebo plátky a důkladně je naklepejte paličkou.
Okořeňte je trochou grilovacího koření a osolte. Kuřecí maso semelte nebo
rozsekejte ve strojku, následně do něho zamíchejte smetanu, sůl, orientální
koření a bramborový škrob. Asi jednu třetinu vzniklé hmoty dejte stranou a
namíchejte do ní prolisovaný česnek a posekané špenátové listy (bez nadbytečné
vody). Pláty masa poklaďte plátky anglické slaniny, zlehka je do masa
zaklepejte a následně potřete kuřecí masovou nádivkou, na jednu stranu pak
upravte podélně směs se špenátem, budoucí zelený střed rolády. Pak vše srolujte
do válečku a zabalte do silnějšího alobalu. Na okrajích fólii stočte a
zmáčkněte ke středu. Rolády pečte podlité vyšší vrstvou vody při teplotě 150 °C
přibližně jednu hodinu. Záleží na jejich velikosti.Vychladlé vybalte a krájejte, přizdobujte a doplňujte rozličnými delikatesami.