Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Marokánky

Na asi 30 kusů: příprava 60 minut 

Suroviny: 
250 ml mléka, 70 g másla, 100 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 250–300 g ořechů, rozinek a kandovaného ovoce, 100 g hořké čokolády na potření či ozdobení 

Postup: 
Sladké pečivo původem z arabského světa zdomácnělo v celé Evropě a díky použití různých ořechů a semínek a také sušeného či kandovaného ovoce může mít mnoho proměn. 
Mléko, máslo a cukr rozehřejte v rendlíku a následně přidejte mouku a vše důkladně míchejte, nejlépe metličkou. Na mírném ohni se vám po chvíli vytvoří hutná kaše. Do této kaše můžete přidat i trochu perníkového koření. Kaši je nejprve třeba uvařit (3 minuty) a následně opět za stálého míchání také zchladit. Do ní pak přidejte posekané ořechy a pokrájené suché či kandované ovoce. 
Na plech, vyložený pečicím papírem, pak namočenou lžičkou vykrajujte stejně velké kousky, namočenými prsty je lehce roztlačte. 
Marokánky pečte v mírnější troubě při 150 °C 15–20 minut. 
Upečené a vychladlé marokánky přizdobte nebo potírejte ve vodní lázni rozehřátou hořkou čokoládou.