Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Mořský vlk se semínkovou krustou

Pro 4 osoby: příprava 20 minut 

Suroviny: 
4 kusy mořského vlka (případně 600 g filetů ryby s kůží), 1 vejce, bylinková sůl, lžička papriky, 50 g směsi semínek, 20 g škrobu, 70 g másla, petrželová nať 

Postup: 
Ryba by se měla na našich talířích objevovat častěji. V troubě, přírodně upečená, je ryba zaručený způsob, jak si dopřát skvělou pochoutku snadno a rychle. 
Omytou a osušenou rybu důkladně osolte vně i uvnitř. Troubu předehřejte na 210 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. V misce rozšlehejte vejce, škrobovou moučku, papriku a sůl do pěny. Touto směsí pečlivě potřete ryby a poskládejte je na připravený plech. Posypejte je semínky a vložte do trouby. Pečte intenzívně přibližně 7 minut. Poté troubu otevřete a ztlumte na teplotu 110 °C. Plech vyjměte, ryby potřete zbylými rozšlehanými vejci, případně přisypejte semínka a nechte vše dopékat asi 15 minut. Před podáváním poklaďte ryby máslem a posypejte posekanou petrželkou. 
V případě, že takto budete připravovat rybí filety, zkraťte dobu pečení na 4 minuty v úvodu a dopékání na minut deset. To proto, aby v křehkém rybím mase zůstalo co nejvíce šťávy.