Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Pečené batáty s česnekem

Pro 4 osoby: příprava 40 minut 

Suroviny: 
800 g batátů, 130 g cibule, 70 g česneku, 70 ml oleje, svazek bylinek, sůl, pepř 

Postup: 
Sladké brambory nebo chcete-li batáty stojí za ochutnání a když jim přijdete na chuť, určitě si je oblíbíte. 
Omyté a osušené batáty i se slupkou nakrájejte na stejnoměrné kusy a vložte je do pečicí nádoby. Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, stroužky česneku jen rozmáčkněte, neloupejte a přidejte je k ostatnímu. Vše dejte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 30 minut. Až ke konci, když je vše měkké, zvyšte teplotu na 190 °C, aby se okraje zeleniny opekly a teprve nakonec, těstě před podáváním, osolte, posypejte rozsekanými bylinkami a polijte olejem. Můžete také bylinky v oleji se solí rozmixovat a připravit tak jemné bylinkové pesto. Vše nakonec zasypejte strouhaným sýrem a ten nechte už ve vypnuté troubě lehce roztát. 
Doplňte čerstvým salátem a podávejte.