Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Sladký kuskus s ovocem

Pro 4 osoby: příprava 20 minut 

Suroviny: 
200 g kuskusu, 400 ml mléka, 50 g másla, 40 g třtinového cukru, 50 g rozinek, 250 ml jogurtu, 50 g medu, 400 g čerstvých jahod, špetka soli a snítka máty, moučkový cukr 

Postup: 
Už jsme si zvykli jak snadno a rychle lze připravit drobounkou těstovinu zvanou kuskus. Proč nezkusit stejně rychlou sladkou variantu doplněnou jogurtem a čerstvým ovocem. 
Mléko zahřejte spolu s cukrem, špetkou soli a rozinkami. 
Na rozpuštěné máslo v rendlíku dejte kuskus a krátce ho při mírné teplotě v másle opékejte. Pak zalijte drobné kuličky připraveným mlékem. Povařte přibližně minutu a nechte vše pod poklicí bez vaření dojít. Díky tomu zůstane kuskus nerozvařený. Jahody zčásti pokrájejte, případně rozmačkejte do jogurtu, přidejte med a posekanou mátu a vše promíchejte. Kuskus podávejte ještě teplý, anebo ho můžete nechat vystydnout v miskách či tvořítku a podávat s jahodovým jogurtem studený. Podle sezóny nahraďte jahody jiným ovocem.