Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Španělský ovocný salát

Pro 4 osoby: příprava 60 minut 

Suroviny: 
150 g jablek, 100 g sušených fíků, 50 g rozinek, 60 g sušených meruněk, 60 g sušených hrušek nebo švestek, 500 ml červeného vína, badyán, skořice, hřebíček 

Postup: 
Připravuje se nejenom o Vánocích, ale tradičně při různých slavnostech. Samozřejmě i podle sezóny se mění pak jeho složení. Ideální je podávat ho vlažný. 
Zahřejte víno s kořením a vložte do něho pokrájené sušené ovoce a vše nechte alespoň půl hodiny stát. Poté přidejte odjádřená a na kostky nakrájená jablka a salát opětovně zahřejte. Neměl by se ale vařit. Následně se nechá jen lehce zchladit a ještě vlažný se podává v miskách či sklenicích. 
Samozřejmě, že můžete různě pozměnit složení podle chuti, ale sušené ovoce má být měkké a čerstvé ovoce jen lehce změklé, ale stále křehké. Zásadní pro úspěch je kvalita vína. Čím bude víno silnější a plnější, tím bude i lepší salát, o kterém se traduje, že působí velmi dobře na naše zažívání.