Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Šunková rýže s hlívou

Pro 4 osoby: příprava 20 minut

Suroviny:
450 g dušené nebo vařené rýže, 150 g dušené šunky, 150 g čerstvé hlívy, 60 g jarní cibulky, 40 ml oleje, 50 g másla, sůl, pažitka, 200 ml smetany na vaření 

Postup:
Rýže je oblíbenou potravinou v celé oblasti Středomoří. Pokud máte trochu dušené nebo vařené rýže, snadno a rychle připravíte jednoduchý a zajímavý pokrm.
Na oleji opékejte nejprve drobně nakrájenou hlívu. Osolte ji, aby pustila trochu šťávy. Když se hlíva začne opékat, přidejte drobně nakrájenou jarní cibulku, vzápětí drobně krájenou šunku a pažitku. Když se vše zahřeje, vložte máslo a následně pak předem připravenou rýži. Nakonec vše zalijte smetanou a nechte krátce propařit a prohřát. Namísto smetany můžete použít do směsi zeleninový vývar, rajčatovou šťávu nebo drcená rajčata.
Stejně tak můžete rýži doplnit směsí opečených paprik a cibule, kombinovat s cuketami a další zeleninou, doplnit ji kořením, a tak podobně.
Rýži podávejte jako zajímavou přílohu nebo samostatný pokrm.