Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Tortellini s tomatovou omáčkou

Pro 4 osoby: příprava 60 minut 
 
Suroviny: 
Na těsto: 250 g hladké mouky, 2 vejce, 4 lžíce olivového oleje Na náplň: 200 g špenátových listů, 150 g přírodního sýru nebo tvarohu, 30 g česneku, 1 vejce, lžíce škrobu, trochu strouhanky, sůl, pepř 
Na omáčku: 200 g rajčatového protlaku, 100 ml smetany, sůl, pepř, mleté chilli, máslo nebo olej na omaštění 

Postup: 
Plněné domácí těstoviny jsou sice pracné, ale stojí to určitě zato pohrát si s nimi a báječně si pochutnat. Tortellini patří určitě mezi nejtradičnější jídla italské kuchyně. 
Z vajec, poloviny mouky a oleje vymíchejte hladké řidší těsto. Do něho postupně zapracujte skoro všechnu mouky. Její přesné množství záleží na velikosti vajec. Těsto by mělo být o trochu řidší, než ho připravujeme na naše klasické nudle. Důkladně prohnětené těsto nechte v lednici, zabalené do fólie, aby neosychalo, 15 minut odpočinout. 
Špenát spařte vroucí vodou a nechte okapat. Pak posekejte a smíchejte s vejcem, přírodním sýrem, česnekem, škrobem nebo strouhankou, dochuťte solí a pepřem. Těsto vyválejte na tenký plát, rozřežte na čtverce, na každý položte část náplně a pak stáhněte k sobě horní a dolní cíp a umáčkněte. Totéž udělejte i se zbývajícími cípy a vznikne taštička s náplní. Tortellini vařte v osolené vodě asi 7 minut podle tloušťky těsta. Nechte okapat, omastěte je máslem či olejem a podávejte s jednoduchou tomatovou omáčkou uvařenou ze smetany a rajčatového protlaku.